10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

В момента използвате ли реклами във Facebook, но не виждате никакви резултати?

Въпреки че Facebook има над 1,4 милиарда ежедневно активни потребители, не е възможно да ги накарате всички да конвертират и да създават продажби за вашия бизнес. В края на краищата хората не винаги са онлайн по едно и също време и дори да са, е малко вероятно всички да се интересуват от това, което продавате.

Ако рекламите ви не се представят толкова добре, колкото искате, не се отчайвайте. Има доказани начини, които могат да ви помогнат да ги обърнете и да генерирате нова информираност, фенове, абонати и в крайна сметка – клиенти.

1. Използвайте привличащи вниманието визуализации

Няма смисъл да създавате реклама във Facebook, ако няма да привлечете вниманието на никого.

Според ConversionXL, отнема само 2,6 секунди, за да може окото на потребителя да реши къде да се съсредоточи върху уеб страницата. И ако използвате привлекателни изображения? Е, по-вероятно е потребителите да бъдат привлечени към вашата реклама.

По принцип визуалният дизайн е всичко.

Първо и най-важно, използвайте ясни и ярки изображения – или GIF и видеоклипове за по-интерактивна опция – които могат да уловят и поддържат вниманието на вашата аудитория.

Също, разгледайте размера като ключов аспект. Най-добрите инструменти за социално управление, като Hootsuite, имат указания за изображение, за да гарантират, че винаги използвате правилните спецификации за размер, които ще гарантират, че публикацията ви ще изглежда страхотно на всяко устройство.

Всичко е в това да активирате активите си, за да насочите фокуса към съдържанието си. От само себе си се разбира, че колкото повече очи на вашата реклама, толкова по-добри резултати! Просто погледнете зашеметяващите, креативни изображения, използвани от Modern Market, за да рекламират своите нови предварителни настройки. Това е реклама, която хората определено ще забележат.

10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

2. Разберете вашия формат

След като откриете правилните изображения за вашата реклама, Facebook има редица формати, за да отговори на вашите промоционални нужди, без значение каква е целта на вашата кампания.

Например, ако искате да покажете определен продукт или линия, можете да използвате Реклами с въртележка или колекция които ви позволяват да използвате множество изображения на продукти. Този формат е идеален за марката за красота Estée Lauder, за да промотира новия си парфюм, който също добавя допълнителен елемент на ангажираност.

 10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

по същия начин, Рекламите във Facebook предлагат ви да откроявате специални оферти или отстъпки, които могат да бъдат ефективен начин да осигурите на потребителите стимул за покупка.

В допълнение, можете да използвате Facebook Canvas за високоразделителна способност, визуални визуализации, които следват правилото „колкото по-голямо, толкова по-добро“.

Полезно, нали?

Не забравяйте да изберете опцията, която най-добре отговаря на нуждите на вашата кампания, и ще гарантирате, че ще видите положителни резултати. Можете също така да искате непрекъснато да променяте стила, който използвате, за да поддържате вашите публикации свежи и интересни.

3. Пазете копието си в кратка форма

Имате ли визуализациите си на място? Страхотно, сега е време да работим върху думите.

Пристънското и прецизно копие често е най-добрият път напред, когато става въпрос за реклами във Facebook; в противен случай съществува риск аудиторията ви да не се задържа достатъчно дълго, за да я прочете.

Номерът е да използвате остроумен и убедителен език, без да сте прекалено разпродадени.

Също, не се страхувайте да използвате силата на разказването. „Storytelling е бъдещето на маркетинга за съдържание“, според Smart Insights. Интересни, необичайни, шокиращи или емоционални кратки изскачащи изречения наистина могат да хванат аудиторията ви и да ги насърчат да продължат да се занимават с вашата реклама, както и с вашата марка като цяло. Просто погледнете този пример от стрийминг услуга, hayu. Ефективната им еднолинейка веднага е интригуваща и привлича читателя за още.

10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

4. Включете социално доказателство

Говорейки за рекламно копие, може да искате да включите социалното доказателство като начин да убедите потребителите да реализират.

След всичко, хората винаги искат онова, което имат другите.

Например, добавете отзиви от клиенти или споменете колко хора в момента обичат вашия продукт или услуга.

по същество, ако вашата реклама във Facebook е амбициозна и използва статистически данни за архивиране на това, което казвате, вие изграждате доверие на аудиторията си. И знаете ли до какво води доверието? Тези важни кликвания и реализации.

5. Дайте на аудиторията си причина да конвертира

Понякога не е достатъчно просто да имате доста визуални изображения и остроумно копие. Понякога трябва да дадете на потребителите по-голяма причина да взаимодействат с вашата марка.

Най-добрият начин да направите това е като предложите специална оферта или отстъпка. След всичко, хората са с 57% по-голяма вероятност да направят покупка от нова марка, ако имат купон или се чувстват, че получават страхотна оферта или ограничено време.

По този начин, дори ако покупката не е точно това, на което са се надявали, те се чувстват успокоени, че поне са я получили на добра цена. Просто погледнете тази специална сделка, предлагана от технологичната компания EE.

10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

6. Включете завладяващ призив за действие

Ако наистина искате да ускорите реализациите си и бързо, трябва да обмислите използването на силен призив за действие в края на вашата реклама във Facebook.

Това мотивиращо действие ще насърчи аудиторията ви да се ангажира с вашата реклама, или като хареса или коментира публикацията, или като кликнете върху вашия уебсайт, за да разберете повече.

Освен това тя помага, ако използвате директен език като „Пазарувайте сега“ или „Регистрирайте се тук“, за да убедите аудиторията си да действа. В крайна сметка, понякога всички ние просто се нуждаем от малко натискане в правилната посока. Вижте този пример за силен CTA от Fossil.

10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

7. Осигурете интуитивно потребителско изживяване

Ето какво да не правите, когато става въпрос за реклама във Facebook: никога не включвайте специална сделка и бутон за CTA, а след това свържете към напълно различен раздел на уебсайта или към неподходящ продукт.

Например Abercrombie & Наскоро Fitch промотира разпродажба в средата на сезона във Facebook с 30% отстъпка от избрани стилове. Когато обаче кликнете върху бутона „Пазарувайте сега“, вие ще бъдете преместени в раздел „Нови пристигания“ на уебсайта им, който съдържа продукти с пълна цена.

10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

След това хората трябва да прекарат време в търсене на съответната секция, което може да се окаже твърде много усилия, особено ако сърфират във Facebook през смартфона си и в движение.

И знаете какво означава това? Здравейте, изоставяне на уебсайта. Довиждане, потенциален клиент.

Освен това, вие също трябва да бъдете сигурни, че използвате една и съща марка, цветова палитра и глас във всички ваши маркетингови материали; това поддържа всичко последователно и гарантира силна идентичност на марката.

8. Персонализирайте аудиторията си

Често е по-малко въпросът за това, колко хора насочвате, но дали те са правилните хора.

Ако искате да избегнете да харчите пари за реклама на хора, които са съществуващи клиенти, тогава имам някои добри новини за вас: Facebook позволява да се изключат хората да виждат вашите реклами, които вече са купили от вас. Също така имате възможност да персонализирате аудиторията си въз основа на тяхната пол, възраст, местоположение и интереси.

Например, ако сте модна марка, няма смисъл да рекламирате на хиляди хора, ако само малък процент се интересува от мода. Защо? Е, вие намалявате вероятността от реализации.

Бъдете интелигентни, стеснете вниманието на вероятната си аудитория и след това наблюдавайте продажбите.

9. Изберете Вашите разположения разумно

Както и да персонализирате аудиторията си, можете също да избирате от различни видове разположения и платформи във Facebook.

Например можете да изберете „Автоматични разположения“, където Facebook поставя вашите реклами там, където е възможно да се представят най-добре. Освен това можете да редактирате разположения и сами да вземете решението.

Според Kissmetrics има само три основни разположения на реклами във Facebook: емисия за новини на работния плот, дясната колона на работния плот и мобилното устройство. Ето поглед в дясната колона на работния плот.

 10 съвета за подобряване на вашите рекламни реализации във Facebook

Отвъд това имате различни платформи за избор. Можете да синхронизирате своя Instagram, за да подобрите резултатите си с 30% до 40%, според Social Media Examiner. Рекламите в Messenger също са полезен начин за увеличаване на трафика на уебсайтове.

Така или иначе, помислете за целите на вашата кампания и изборът е ваш.

10. Проведете A / B тестване

Ако се мъчите да вземете някои от тези значими решения, аз го получавам. Има много за обмисляне.

Начинът, по който можете да се преборите с този страх, е като експериментирате с различни опции, за да видите какво работи най-добре за вашата марка. Използвайте малко нещо, наречено A / B тестване и това ще направи живота ви много по-лесен.

A / B тестването е, когато изпробвате две различни рекламни варианти и виждате коя от тях е най-добрата. Това може да бъде по отношение на визуализации, формат, копие, персонализиране на аудиторията, разположение или почти всичко друго. Просто не забравяйте да тествате само една променлива наведнъж, за да знаете какво прави разликата.

Както при всичко в живота, важно е да преминете през процеса „проба и грешка“ и да продължите да подобрявате рекламите си във Facebook, докато не ги намерите правилно за вашата конкретна марка, кампания и аудитория.

Намиране на това, което работи за вас

На пръв поглед рекламите във Facebook могат да изглеждат непреодолими. Вярно е обаче, че практиката прави перфектни. Ако желаете да отделите време за създаване на оптимизирани реклами, които обслужват основната ви аудитория, няма да е много преди да генерирате повишен интерес, да подобрите честотата на кликване и в крайна сметка да създадете по-положителна ROI.

Източници:

Статистика на Facebook – https://newsroom.fb.com/company-info/

Статистика на ConversionXL – https://conversionxl.com/blog/first-impressions-matter-the-importance-of-great-visual-design/

Ръководство за размер на изображението на Hootsuite – https://blog-assets.hootsuite.com/wp-content/uploads/2016/08/Social-media-image-sizes.pdf

Цитат на Smart Insights – https://www.smartinsights.com/content-management/content-marketing-strategy/storytelling-content-marketing-strategy/

Нова оферта за реализация на марка – https://www.vouchercloud.com/resources/retail-and-discounts-infographic

Цитат на Social Media Examiner – https://www.socialmediaexaminer.com/7-tips-optimize-facebook-ad-campaigns/

Кисметрични споменавания – https://blog.kissmetrics.com/unbeatable-facebook-ad-campaign/

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me