Как да напишете студен имейл, който преобразува

Подобно на студено обаждане, студените имейли са тези, които изпращате до потенциален клиент или клиент, с който вече не сте свързани. Ако сте се запознали с получателя, вече сте с една стъпка напред по пътя на имейла.

Студените имейли могат да бъдат най-ефективният ви маркетингов инструмент. Например, знаете ли, че маркетинг експертът Дмитрий Драгилев направи стартиране от 0 до 40 милиона гледания на уеб страници, използвайки студен имейл? Продължете да четете по-долу някои съвети, които да ви помогнат да следвате стъпките му.

Защо студените имейли не са спам

Истината е, че, ако правите студени имейли погрешно, вероятно просто изпращате спам. Ето това отличава страхотните ви студени имейли освен спам:

  • Това е лично за получателя. Спам имейлите са безлични и без значение.
  • Тя включва вашето истинско име и данни за контакт. Кога за последно го видяхте в спам имейл?
  • Тя не продава директно нищо.

Освен това трябва да избягвате използването на спам ключови думи като „страхотни оферти“ или „направете $$$ в свободното си време!“ Caps, възклицатели и спам език са всички потенциални задействания за вашия студен имейл, за да отидете в папката със спам.

Как да се подготвим за страхотен студен имейл

Преди да изпратите вашия студен имейл, проверете своите получатели. Уверете се, че целите ви наистина могат да се интересуват от вашия бизнес. Случайното пръскане на имейли по непланиран начин се счита за спам.

Ако сте студенти по имейл в голяма компания, проучете техните позиции. Искате да се свържете с правилния човек, този, който има властта да разгледа вашето предложение. Ако не сте сигурни, не се страхувайте да попитате!

Проучването на целта ви също ви дава възможност да видите дали има нещо, което бихте могли да използвате като част от имейла си. Може би той или тя просто са спечелили Нобеловата награда за мир, а вие продавате трофейни шкафове?

9 стъпки към ефективен студен имейл

Стъпка # 1: Бъдете истински

Полето ви за изпращач трябва да показва вашето истинско име и професионален имейл адрес – например Sally Rake, като използвате [email protected] Това е един от основните елементи, който отличава вашия студен имейл освен спам имейл.

Стъпка # 2: Вземете под внимание предметите си

Има две основни школи на мисъл по отношение на темите: Направете ги или изключително кратки и примамливи, или по-дълги и много уместни.

Ето пример за изключително ефективен кратък предмет. Това е само една дума и работи:

Как да напишете студен имейл, който преобразува

Стъпка # 3: Бъдете много, много лични

Направете имейлите си лично подходящи за вашия получател. Използвайте името на този човек, дайте конкретен комплимент за бизнеса му и опишете защо сте решили да се свържете. Ако имате нещо общо (например, имате общ приятел или двамата споделяте любов към полярните мечки), споменете и това.

Вярно е, че това отнема време и изследвания, но това е нещата в успешните студени имейли. Не можете да ги разбъркате за една нощ. Можете да го направите по-малко сложно, като използвате инструменти като Hootsuite или SocialMention, които ви уведомяват, когато целта ви е спомената в социалните медии, и като изберете доставчик на услуга за маркетинг на имейл като Constant Contact или MailChimp, който предлага разширена сегментация, за да можете да персонализирате имейлите, докато ги пишете. в мащаб.

Как да напишете студен имейл, който преобразува

Стъпка # 4: Добавете стойност към живота на вашия имейл получател

Дръжте имейла си фокусиран върху нуждите на човека, до когото го изпращате. Пояснете как можете да му помогнете. Един от най-добрите начини за впечатление на контакт със студен имейл е да изпратите нещо ценно, като бяла книга, която се отнася до неговата област.

Стъпка # 5: Бъдете кратки и интересни

Вероятно бихте могли да говорите за бизнеса си с часове, но студен имейл не е времето или мястото да го направите. Всички са заети, така че поддържайте своя имейл запомнящ се, кратък и точен. Създайте „стъпка на асансьора“, която за само 20-30 секунди ефективно обяснява какво правите, защо сте уникални и как можете да помогнете. Запалете интереса на читателя – бързо.

Стъпка # 6: Бъдете ясни за своите намерения

Какво търсиш? Някакъв вход? Пет минути разговор? Препоръка към изпълнителния директор на вашия контакт? Бъдете наясно какво искате да прави този човек след това.

Стъпка # 7: Започнете разговор

идеално, вашият студен имейл е началото на връзката ви, а не краят на него. Опитайте да зададете въпрос, който предизвиква разговор.

Ето един пример: „Вчера видях интервю с вас във Forbes. Бях поразен, когато споменахте, че Маргарет Тачър е ключово влияние във вашия бизнес подход. Какви бяха вашите мисли за връзката й с Горбачов?

Стъпка # 8: Направете да изглежда добре

Използвайте лесен за четене шрифт, който не е твърде малък, и много абзаци и интервали, за да улесните сканирането. Ако искате да напишете по-дълъг имейл, обмислете да използвате формат на списъка. Куршумите бързо се сканират и предотвратяват получателят ви да се почувства затрупан.

Стъпка # 9: Бъдете настойчиви

Кампанията за студено капене на електронна поща е много по-ефективна от един студен студен имейл. Поредица от четири е идеална – първият ви имейл може да се счита за ваше въведение. Изпратете второ, за да проследите след няколко дни, а след това и трето, което рестартира вашата стойностна оферта. И накрая, четвъртият ви имейл трябва да бъде имейл „благодаря и довиждане“, който потвърждава, че може да не сте подходящ.

Преди да натиснете Изпращане…

Изпращането на страхотен имейл не завършва, след като е написано. Използвайте инструментите за проследяване, предлагани от маркетингови услуги по имейл като MailChimp и Constant Contact, за да видите кои имейли имат най-високите проценти на конверсия.

 Как да напишете студен имейл, който преобразува

Някои доставчици ви позволяват да разделете тестове на имейлите си за да видите кои от тях са най-ефективни. Опитвам различни теми, оформления и полета докато не определите най-добрата комбинация за вашия бизнес.

След като откриете печелившия формат, запазете го като шаблон. С разширена сегментация можете да оставите интервали за персонализиране и просто да добавите няколко подходящи думи за всеки получател.

Преобразуване на контакти в клиенти

Ето един последен съвет. Ако се притеснявате да не преминете през спам, пуснете имейла си през IsNotSpam.com. Това е безплатен инструмент, който тества имейла ви за всякакви индикатори за спам. Основният ключ е да пише естествено. Не мислете за това като маркетингови имейли; вместо това давате възможност на някого да открие предимствата на вашата бизнес услуга или продукт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me