Shopify vs WooCommerce – Cila është më e mira për dyqanin tuaj në internet? (2020)

Ju jeni gati për të ngritur në treg dyqanin tuaj elektronik të tregtisë elektronike, ose të shtoni një tjetër kanal shitjeje ose të filloni biznesin tuaj. Ju keni zvogëluar opsionet tuaja për të Shopify dhe WooCommerce, por është e paqartë se cili do t’ju bëjë më shumë para!

Në varësi të përvojës suaj me ndërtimin e faqeve të internetit, sa kohë keni në dispozicion dhe buxhetin tuaj, një opsion ka të ngjarë të jetë më mirë për ju se tjetri.

Për t’ju ndihmuar të vendosni se cili është ai, unë kam hulumtuar dhe testuar gjerësisht të dyja platformat e tregtisë elektronike.

Bërja e zgjedhjes së duhur do t’ju kursejë shumë kohë dhe para gjatë viteve në vijim, kështu që lexoni nga afër këtë përmbledhje krahasimi për të zbuluar nëse Shopify ose WooCommerce është alternativa më e mirë për biznesin tuaj.

Shopify është më e lehtë për të filluar me – WooCommerce është pak e ndërlikuar

Shopify ka gjithçka që ju nevojitet në një paketë.

Por pasi WooCommerce është një plugin WordPress, do të duhet të njiheni me WordPress para se të filloni të mësoni se si të përdorni WooCommerce.

Shopify
Vendosni disa informacione themelore të llogarisë dhe dyqani juaj do të krijohet për ju në Shopify. Duhen vetëm një minutë ose dy.

Pasi të jeni regjistruar, do të gjeni një shpejtë për të shtuar produktin tuaj të parë (ose mund ta bëni këtë nga menuja).

Shopify vs WooCommerce -image1

Redaktori i produktit është intuitiv për t’u përdorur, dhe kryesisht përqendrohet në shtimin e:

 • Një titull produkti
 • Një përshkrim i produktit
 • Imazhet e produkteve
 • Tags

Shopify vs WooCommerce -image2

Nëse lëvizni poshtë nga fushat kryesore, ka mundësi më të avancuara që ju lejojnë të vendosni çmimet, inventarin, transportin (dhe doganat) dhe variantet (d.m.th., ngjyra ose madhësi të ndryshme).

Shopify vs WooCommerce -image3

Mund të ktheheni në këtë faqe për ta modifikuar në çdo kohë.

Productdo produkt që krijoni do të marrë faqen e vet të produktit, ku vizitorët mund të bëjnë një blerje. Ju gjithashtu mund të shtoni produkte të ndryshme në një “koleksion” (me faqen e vet) në mënyrë që vizitorët të mund të shfletojnë shumë produkte të lidhur në të njëjtën kohë.

Shopify vs WooCommerce -image4

Shopify do të gjurmojë të gjithë inventarin tuaj për ju pasi produktet shiten.

Mund të shkoni në panelin tuaj të inventarit (në menunë) në çdo kohë për të parë se çfarë keni mbetur nga secili produkt.

Shopify vs WooCommerce -image5

WooCommerce

Nëse keni përdorur WordPress më parë, fillimi me WooCommerce nuk është shumë i vështirë.

Por nëse nuk e keni, së pari do të duhet të regjistroheni në një llogari WordPress.com, ose të vetë-pritni versionin tuaj të WordPress.

Pastaj, duhet të instaloni WooCommerce nga dyqani “Plugins”.

Pas kësaj është aktivizuar, do të shihni dy opsione të reja të menusë (“WooCommerce” dhe “Produkte”), së bashku me të gjitha opsionet tuaja ekzistuese të menusë në WordPress:

Shopify vs WooCommerce -image6

Ekziston një numër i kufizuar i seksioneve në artikujt e menusë WooCommerce, por ato janë mjaft të vetë-shpjegueshme.

Do të shihni gjithashtu disa mesazhe portokalli dhe të kuqe për t’ju paralajmëruar për çdo cilësim të detyrueshëm që duhet të modifikoni.

Shtimi i një produkti nga kjo pikë e tutje është shumë i ngjashëm me procesin e shtimit të produkteve në Shopify. Duke përdorur opsionin e menusë “Produkte”, mund të shtoni një produkt, i cili do të hapë një redaktues të ngjashëm me redaktorin klasik të postimit të WordPress:

Shopify vs WooCommerce -image7

Thjesht jepni produktit tuaj një emër, përshkrim, kategori dhe një fotografi nëse dëshironi.

Duke lëvizur poshtë, do të keni mundësi të vendosni opsionet tuaja të inventarit dhe transportit, ashtu si në Shopify.

Shopify vs WooCommerce -im8

Në fund, do të merrni një faqe të thjeshtë produktesh. Produkti gjithashtu do të shfaqet në çdo faqe të kategorisë së cilës i është caktuar.

Shopify vs WooCommerce -image9

Një vend që WooCommerce bie pak më pak me menaxhimin e produktit është se nuk ka asnjë mënyrë për të parë të gjithë inventarin tuaj menjëherë.

Ka shtesa që ju lejojnë ta bëni këtë, por do të duhet të paguani për to.

Dhe fituesi është…

Shopify! Shtë shumë e thjeshtë për të filluar me Shopify, dhe përfshin të gjitha gjërat thelbësore pa nevojën tuaj për të instaluar shtesa shtesë. WooCommerce kërkon pak më shumë kohë për të filluar, veçanërisht nëse nuk jeni mësuar me WordPress.

Shopify ju jep më shumë veçori të tregtisë elektronike nga Paraprakisht

Ndërsa të dyja platformat kanë biblioteka të gjera të zgjerimeve që mund të instaloni për të shtuar pothuajse çdo funksionim që ju nevojitet, është gjithmonë më mirë nëse funksionet e rëndësishme janë të integruara.

Në këtë mënyrë, nuk do të duhet të shqetësoheni për kostot shtesë të zgjatjes, dhe ju kursen të shpenzoni kohë duke provuar të gjeni zgjatjen e duhur.

Karakteristikat më të mira të tregtisë elektronike duhet të ofrojë blerja

Shopify ka të gjitha bazat që një dyqan online mund të ketë nevojë që nga fillimi.

Ja çfarë merrni me ndonjë plan:

 • Certifikatë falas SSL
 • Mbështetje për një numër të pakufizuar të produkteve
 • Bandwidth i pakufizuar dhe ruajtja e sitit
 • Shopify pikë e shitjes (POS) për shitje në person
 • Postimi në blog dhe krijuesi i faqes
 • Analiza e mashtrimit
 • Raportet e financave
 • Raportet e klientit
 • Krijuesi i fushatës së marketingut
 • Llogaritjet automatike të taksave

Vegla Themelore e WooCommerce

WooCommerce ofron shumë për një shtojcë falas, por do të zbuloni se ju mungojnë disa karakteristika të rëndësishme.

Ja çfarë ofron WooCommerce:

 • Mbështetje për një numër të pakufizuar të produkteve
 • Magazinimi i pakufizuar i faqes (në planin “Biznes” të WordPress.com)
 • Postimi në blog dhe krijuesi i faqes
 • Raportet e financave
 • Raportet e klientit
 • Llogaritjet automatike të taksave

Përsëri, ka shtesa që mund të instaloni për të hyrë në më shumë funksionalitete. Duhet të shtoni më shumë shtesa është thjesht e pakëndshme, dhe shpesh vjen me një kosto shtesë.

Dhe fituesi është…

Bleni përsëri. Farëdo biznesi ku të hyni, do të gjeni gjithçka që ju nevojitet të përfshirë në cilindo plan të Shopify që ju zgjidhni.

Ndërsa WooCommerce vjen me shumë baza, ju do të duhet të drejtoheni në dyqan shtesë për të hyrë në karakteristika të rëndësishme.

Shopify Ofertat 4X sa më shumë Temat si WooCommerce

Të dyja platformat ofrojnë tema falas dhe të paguara të faqes për t’ju lejuar të zgjidhni paraqitjen dhe pamjen e dyqanit tuaj.

Dyqani me temë i Shopify ka 10 tema falas, dhe pak më shumë se 60 tema të paguara në dispozicion. Këto mund të filtrohen në dyqan nga industria (p.sh., arti, veshje, mobilje, etj.), Çmimi, numri i produkteve që keni, dhe më shumë:

Shopify vs WooCommerce -image10

Disa janë të dizajnuara nga zhvilluesit e Shopify, ndërsa pjesa tjetër janë të dizajnuara nga webfaqe të palëve të treta (të verifikuar nga Shopify) që bëjnë tema posaçërisht për dyqanet e Shopify.

Temat e lira janë me cilësi të shkëlqyeshme, dhe të mjaftueshme për të filluar. megjithatë, ato janë gjithashtu temat më të njohura (sepse ato janë falas), kështu që një ton dyqanesh Shopify i përdorin ato, dhe të gjithë përfundojnë duke kërkuar njësoj.

Përfundimisht, do të përfundoni të dëshironi të blini një temë të paguar, e cila do t’ju kushtojë nën 200 dollarë.

Pra, ka mjaft tema Shopify për të zgjedhur – pse ka vetëm 14 në dyqanin e temave të WooCommerce?

Kjo nuk është shumë zgjedhje.

WooCommerce ofron temën e saj bazë “Storefront” falas. Pastaj mund të instaloni një temë për fëmijë në krye për të rregulluar më tej modelin.

Shopify vs WooCommerce -image11

Disa nga këto janë falas, ndërsa të tjerët kushtojnë rreth 40 dollarë në vit (i cili vjen me mbështetje dhe azhurnime).

Ju gjithashtu duhet të merrni parasysh që WooCommerce është në përputhje me çdo temë tipike WordPress. Ka mijëra tema në faqet si ThemeForest dhe TemplateMonster që janë të dizajnuara për dyqanet në internet.

Pra, ka shumë zgjedhje përtej dyqanit të temave. Dobësitë e zgjedhjes së temave të jashtme është ajo ato nuk janë dizajnuar posaçërisht për WooCommerce, dhe nuk do të merrni mbështetje as nga zhvilluesit e WooCommerce.

Dhe fituesi është…

Bleni, përsëri. Shopify ka një zgjedhje shumë më të madhe të temave që janë krijuar të gjitha për dyqanet Shopify. Ndërsa WooCommerce mund të punojë me temat e palëve të treta WordPress, ato mund të mos e shfrytëzojnë më shumë atë që WooCommerce ka për të ofruar, dhe cilësia e mbështetjes që ju do të merrni mund të ndryshojë shumë.

Kostoja e blerjes është më e lehtë për të parashikuar, por jo gjithmonë më e ulët

Për sa i përket kostos, është e vështirë të thuash se cila platformë është më e mirë. Në varësi të disa faktorëve, ose Shopify ose WooCommerce mund të jenë më të lirë për ju.

Kështu që, më lejoni të zbërthej kostot e mundshme me të cilat mund të përballeni, dhe ju mund të shtoni ato që vlejnë për biznesin tuaj.

Shopify

Shopify ofron tre plane bazë, të gjitha me një tarifë mujore.

Sa më i lartë tarifa mujore, aq më të ulëta janë tarifat e përpunimit (në pagesa të kartave të kreditit). Për shkak të kësaj, Shopify pothuajse gjithmonë do të jetë opsioni më i lirë për shitësit me vëllim të lartë.

Në krye të tarifave të përpunimit, ju mund të duhet të paguani tarifat e transaksionit për çdo shitje.

Nëse përdorni Shopify Pagesat, i cili është procesori i pagesave të Shopify (mundësuar nga Stripe), nuk do të duhet të paguani tarifa të transaksioneve. Por nëse përdorni një procesor të palëve të treta si PayPal, do të paguani gjithashtu një përqindje të secilës shitje si tarifë transaksioni për të Shopify.

Burimi i fundit i kostove në vazhdim janë “aplikacionet”. Ndonjëherë, mund të të duhet një veçori që Shopify nuk e përfshin si parazgjedhje. Shanset janë, ka një aplikacion që mund ta instaloni për të.

Disa shembuj të njohur të këtyre janë aplikacione të përparuara të SEO, integrime të marketingut me email dhe aplikacione ndihmuese të produkteve.

Shopify vs WooCommerce -image12

Disa aplikacione janë falas, por shumica vijnë me një tarifë të vogël mujore. Disa nga aplikacionet më komplekse kushtojnë deri në 100 dollarë në muaj.

Si përmbledhje, për të vlerësuar se sa do t’ju kushtojë Shopify në baza të vazhdueshme, merrni parasysh:

 • Kostoja juaj e planit
 • Tarifat e përpunimit të kartës së kreditit
 • Tarifat e transaksionit (nëse nuk përdorni Pagesat e Shopify)
 • Anydo funksionalitet i veçantë që ju nevojitet që kërkon një aplikacion

WooCommerce

WooCommerce është plotësisht falas në vetvete. Sidoqoftë, për të instaluar shtojca (përfshirë WooCommerce) në WordPress.com, do t’ju duhet të paktën një plan “Biznes”.

Plani i Biznesit dhe plani bazë i Shopify janë me të njëjtën kosto.

Ju mund të integroni çdo procesor kryesor të pagesave si Stripe ose PayPal, dhe tarifat e përpunimit do të jenë të ngjashme me Shopify për shitësit me vëllim të ulët. Nuk ka asgjë si Pagesat e Shopify që ju jep zbritje të mëdha nëse jeni një shitës me vëllim të lartë.

Atje jane asnjë tarifë transaksioni për WooCommerce, pavarësisht nga procesori juaj i pagesave.

Mënyra se si WooCommerce fiton para është përmes dyqanit shtesë. Zgjatjet janë e njëjta gjë si “aplikacionet” në Shopify.

Nëse nuk jeni thjesht duke bërë një dyqan bazë online, versioni bazë i WooCommerce me shumë gjasë nuk do të sigurojë funksionim të mjaftueshëm.

Do të duhet të drejtoheni në dyqan shtesë.

Shopify vs WooCommerce -image13

Këto shtesa nuk janë të lira, dhe disa prej tyre duken sikur duhet të jenë në produktin bazë (p.sh., “Transporti i Vlerësimit të Tabelës”, i cili ju jep mundësi më fleksibël të transportit).

Pres që të duhet të blejë të paktën disa shtesa. Secila vjen me një kosto vjetore, e cila përfshin azhurnime dhe mbështetje.

Shopify përfshin shumë nga këto në produktin e saj bazë.

Për shembull, Shopify integrohet me transportues të mëdhenj si UPS dhe USPS pa ndonjë kosto shtesë, por do të duhet të blini shtesa për këtë në WooCommerce:

Shopify vs WooCommerce -im14

Dhe fituesi është…

Shtë situative. Në shumicën e rasteve, ato kanë kosto të ngjashme.

Në përgjithësi, Shopify do të jetë më i lirë sepse në WooCommerce, do t’ju duhet të blini disa zgjatime. Gjithashtu, për shitësit me vëllim më të lartë, Shopify zakonisht do të jetë më i lirë sepse normat e përpunimit bëhen më të ulëta ndërsa ju azhurnoni planet.

Sidoqoftë, nëse nuk mund të përdorni Pagesat e Shopify (për shkak të preferencës, ose nuk jeni në një vend që e mbështet), WooCommerce ka të ngjarë të jetë më i lirë sepse nuk do të duhet të paguani tarifat e transaksionit.

Mbështetje 24/7 vs Mbështetje Standarde e Biletave

Do të ketë raste kur ju jeni të irrituar duke provuar të kuptoni se si të bëni diçka në dyqanin tuaj, ose të ekzekutoni në çështje të papritura. Mbështetja e mirë shpesh është një sigurues i jetës.

Shopify ka mundësi mbështetëse fantastike, ditën ose natën. Ajo ofron mbështetje 24/7 në të gjitha planet, dhe ju mund të zgjidhni nga chat live, email, telefon, apo edhe Twitter.

Shopify vs WooCommerce -image15

Kjo është në krye të një baze të gjerë njohurish.

Mbështetja është dobësia më e madhe e WooCommerce, për mendimin tim. Ajo ka një bazë të mirë njohurive, por nëse keni nevojë për mbështetje nga një njeri, mundësitë tuaja janë të kufizuara.

Basti juaj më i mirë është të hapni një biletë, por nuk ka asnjë kohë të garantuar për përgjigje, kështu që ju mund të ngecni duke pritur për përgjigje kur dyqani juaj prishet dhe ju po humbni para.

Shopify vs WooCommerce -image16

Ekziston një seksion WooCommerce në forume të komunitetit WordPress ku mund të postoni probleme. Sidoqoftë, nuk është shumë aktiv dhe nuk është një mënyrë e besueshme për të marrë një zgjidhje për një çështje.

Dhe fituesi është…

Bleni blerje dhe nuk është as afër. Shopify ofron llojin e primit, mbështetje 24/7 që prisni kur paguani për një produkt.

Shopify vs WooCommerce: Cila është Platforma më e mirë e Dyqanit E-Tregti?

Në shumicën e rasteve, Shopify është platforma më e mirë e tregtisë elektronike. Shtë më e lehtë për t’u përdorur, vjen me më shumë karakteristika, mbështetje më të mirë dhe madje mund të jetë më e lirë se WooCommerce.

Lexoni rishikimin tonë të ekspertëve të Shopify ose klikoni në butonin më poshtë:

Por ka tre situata ku WooCommerce mund të jetë zgjidhja më e mirë:

 • Tashmë keni një sit biznesi të ndërtuar në WordPress. Nëse është kështu, është e lehtë të instaloni shtojcën dhe nuk do të duhet të rimartoni faqen tuaj të internetit.
 • Ju nuk dëshironi të përdorni Pagesat e Shopify (ose nuk mund të mundeni), dhe tarifat shtesë të transaksioneve me të cilat do të përballeni do ta bëjnë Shopify shumë më të shtrenjtë se WooCommerce.
 • Ju planifikoni të blog shumë. Ndërsa Shopify ofron veçori të Blogging, WordPress nuk mund të mposhtet kur bëhet fjalë për Blogim.

Dëshironi të mësoni më shumë rreth WooCommerce? Lexoni rishikimin tonë ose klikoni në butonin:

Më në fund, le të mbarojmë duke kapur ndryshimet kryesore midis Shopify dhe WooCommerce:

tiparShopifyWooCommercefitues
Lehtësinë e përdorimitIntuitivë për të filluar dhe përdorurReshtë e arsyeshme për t’u përdorur, por mund të jetë konfuz nëse jeni i ri në WordPressShopify – vendosja më e shpejtë dhe hapat e parë më të qartë
Karakteristikat themelore të përfshiraKa të gjitha tiparet që kanë nevojë për dyqanet në internetKa karakteristikat më themelore, por keni nevojë për zgjerime për disa (POS, analiza mashtrimi, marketing, etj.)Shopify – të gjitha gjërat thelbësore janë të integruara (megjithëse mund të gjeni shtesa shtesë për WooCommerce nëse është e nevojshme)
TemaMbi 70Vetëm 14, por mund të përdorni tema të tjera të WordPressShopify – zgjedhje më e mirë e temave të krijuara posaçërisht për platformën
kosto
 • Kostoja e planit mujor
 • Tarifat e përpunimit të pagesave (më të ulëta për vëllim të lartë)
 • Tarifat e transaksionit (hiqet nëse përdorni Pagesat e Shopify)
 • Dyqan aplikacioni nëse keni nevojë për një funksionalitet shtesë
 • Kostoja e planit mujor
 • Pagesat e përpunimit të pagesave bazuar në ofruesin e përpunimit
 • Pa tarifa transaksionesh
 • Pres që të duhet të blejë të paktën disa shtesa
Varet nga nevojat tuaja – Shopify është zakonisht më i lirë nëse mund të përdorni Pagesat e Shopify; përndryshe, WooCommerce zakonisht funksionon të jetë më i lirë
mbështetje24/7 chat live, email, dhe mbështetje telefonikeMbështetje biletashShopify – më shumë mundësi mbështetjeje dhe më të besueshme
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me