Si të shkruani postat elektronike më të mira të braktisura të shportave

Jeni lodhur duke pasur kaq shumë klientë të mundshëm sa të shtoni artikuj në karrocën e tyre, vetëm për të braktisur dhe braktisur faqen tuaj të internetit përgjithmonë, duke mos ju lënë asgjë, por humbni të ardhura.

Kur dërgoni një email me karrocë të braktisur, pjesa e ndërlikuar është duke shkruar një që funksionon në të vërtetë. Nëse kopja juaj e emailit është mesatare, ju rrezikoni të humbni klientët tuaj për mirë.

Me kaq shumë taktika të ndryshme për të zgjedhur, mund të jetë e vështirë të vendosni se ku të filloni. Mos kini frikë! Unë jam këtu për të bërë jetën tuaj më të lehtë dhe t’ju them se si të shkruani emailin më të mirë të braktisur të qerreve shndërroni klientët e mundshëm në klientë të vërtetë dhe i mbani ata të kthehen për më shumë.

Mos nënvlerësoni fuqinë e linjës së subjektit

Nëse nuk keni një linjë të mrekullueshme teme, askush nuk do të shohë kurrë emailin tuaj – pavarësisht se sa i mrekullueshëm mund të jetë. Ju nuk keni nevojë të jeni një gjeni krijues. Thjesht duhet të njihni markën tuaj, të njihni audiencën tuaj dhe të mendoni se çfarë do t’i bënte lexuesit tuaj të hapnin emailin tuaj.

Stuhia e llojeve të ndryshme të linjave lëndore. Mos u turpëroni nga të qenit krijues, por mund të zbuloni se një linjë drejtimi në pikën e pikës, si: “Ju keni sende që presin në karrocën tuaj” funksionon më mirë sesa një “Ku do të shkonit? Ne jemi të vetmuar “

Përndryshe, ju mund të zgjidhni një linjë subjektive më intriguese, si “Ne kemi një surprizë për ju!” Interes interesant me një linjë lëndore misterioze që do t’i bëjë klientët tuaj të hapin emailin tuaj për të zbuluar se për çfarë po flisni.

Bërja e një pyetje në linjën tuaj të temës mund të ndihmojë gjithashtu, pasi krijon një ndjenjë të ndërveprimit mbrapa dhe me radhë midis jush dhe klientëve tuaj. Për shembull, “A mund të ndihmojmë?” ose “Pse na la?” janë mundësi të këndshme.

Testimi i stileve të ndryshme është një mënyrë e mirë për të ditur se çfarë lloj linje lënde për të përdorur. Për fat të mirë, shumica ofruesit e shërbimeve të marketingut me email do t’ju lejojnë të bëni me lehtësi teste A / B. Kontakti i vazhdueshëm, për shembull, ofron një mjet që posaçërisht teston linjat e lëndëve dhe pastaj automatikisht dërgon emailin me linjën fituese për audiencën tuaj të synuar:

Si-të-shkruaj-the-Best-Braktisur-Cart-Emails-image1

Dëshironi të mësoni më shumë rreth Konstant Kontaktit?

Mbani një zë konsistent të markës

Për t’i ndihmuar klientët tuaj të njohin dhe mbajnë mend lehtë markën tuaj, mbajini zërin e markës suaj të qëndrueshme. Kjo do të ngatërrojë njerëzit nëse një email që ata marrin nga ju nuk përputhen me përshtypjen që morën kur vizituan uebfaqen tuaj. Një email i braktisur nga karroca mund të jetë automatik, por gjithsesi duhet të ketë personalitet – cilido qoftë personaliteti unik i markës tuaj.

Konsumatorët që marrin një email të braktisur nga ju tashmë janë lidhur me markën tuaj në njëfarë niveli. Ngjitja në tonin që ata janë njohur do të forcojë lidhjen që ndiejnë për markën tuaj.

Për shembull, nëse faqja fillestare thotë: “Trupat tanë të kotele janë mëlçia e maceve”, klientët tuaj do të hidhen roje nëse emaili i karrocës së braktisur shkruhet në një mënyrë më të largët dhe profesionale. Për të ruajtur tonin tuaj të lehtë, të afrueshëm, të dashur, ju mund të dëshironi të filloni me diçka të tillë, “Hej, dashnore e maceve! Kthehuni përsëri dhe merrni kotele tuaj atë dhuratë të pastër. “

Kjo vlen edhe për modelimin. Përshtatni vizualet dhe shkronjat me markën tuaj; emaili duhet të flasë të njëjtën gjuhë grafike si faqen tuaj të internetit. Për t’ju ndihmuar, një ofrues i shërbimit të marketingut me email si AWeber ka qindra modele të bukura nga të cilat mund të zgjidhni dhe përshtatni me një redaktues tërheqës dhe tërheqje. Gjetja e një dizajni që përputhet me markën tuaj duhet të jetë e lehtë.

Nëse jeni të interesuar të mësoni më shumë rreth platformës, ekspertët tanë mund të ndihmojnë.

Flisni gjuhën e audiencës tuaj

Nëse doni të komunikoni në mënyrë efektive, duhet të dini me kë po komunikoni. Kryeni sondazhe dhe hulumtime të tregut për të mësuar më shumë rreth klientëve tuaj. Prej nga janë Cili është profesioni i tyre? Whatfarë është e rëndësishme për ta?

Kur komunikoni se si marka juaj mund t’i ndihmojë klientët tuaj, përdorni gjuhën e tyre në mënyrë që të mund t’iu drejtoheni vërtet atyre. Duke treguar audiencën tuaj, ju e kuptoni se kush janë ata, do ta bëjnë më shumë të ngjarë që ata do të duan të vazhdojnë të bashkëveprojnë me markën tuaj. Ata do të jenë një hap më afër klikimit të butonit të çmuar të arka.

Nëse baza e klientit tuaj është kryesisht e përbërë nga mijëvjeçarë, për shembull, përdorni GIF-e qesharake ose meme virale për të treguar se i kuptoni ato. Ushqimi i një audiencë mijëvjeçare ka rregullat e veta.

Krijoni një Ndjenjë Urgjence

Emaili juaj i braktisur i shportës duhet t’i bëjë klientët të ndjehen sikur të mos e blejnë produktin që kanë lënë në karrocën e tyre për një kohë të caktuar, ata do të humbasin dhe një person tjetër me fat do ta marrë atë në vend.

Linjat si “6 persona të tjerë janë duke parë artikullin tuaj”, “Rrëmbejeni mizën përpara se të gumëzhisni”, ose “Shitja përfundon në 48 orë!” punoj mire. Tregojuni klientëve tuaj se ka pasoja që ata të marrin kohën e tyre të ëmbël.

Joshni klientët tuaj me një nxitje shtesë

Shtimi i një nxitje shtesë për klientët tuaj për të përfunduar blerjen së shpejti ndihmon gjithmonë. Shtë e vështirë për njerëzit të rezistojnë ndaj një “Oferte speciale, me kohë të kufizuar!” kur bëhet fjalë për produkte që tashmë kanë kapur interesin e tyre. Mund të vendosni kodet e automatizuara të kuponit që skadojnë pas një kohe të caktuar, për të ndihmuar nënshkrimin e marrëveshjes.

Tregojuni atyre se çka mungojnë

Klientët tuaj shtuan sende në karrocat e tyre për një arsye. Kujtojini atyre për produktet specifike që ata braktisën, dhe ato që mund të fitojnë nga blerja e tyre.

Për shembull, nëse një klient linte një planifikues ditor në karrocën e tyre, kopja juaj e emailit mund të thoshte diçka si, “Keni harruar TJET emërimin? Ju duhet një planifikues. ” Kjo do të kujtonte se klienti pse ata po shikonin atë planifikues, dhe çfarë zotërimi i planifikuesit mund t’i ndihmonte ata të arrijnë (një planifikim më i organizuar dhe një mënyrë për të mbajtur mend emërimet e rëndësishme).

Shtë gjithashtu një ide e mirë të përfshini foto dhe emra të artikujve që klientët tuaj i braktisën për t’i ndihmuar ata të kujtojnë lehtësisht se për cilat produkte ishin të interesuar.

Merrni Personal

Trajtimi i klientëve tuaj si qenie njerëzore të vërtetë është një mënyrë e mirë për të krijuar një lidhje. Në përgjithësi, shtimi i një prekjeje personale krijon një lidhje midis klientit dhe markës, duke e bërë më të predispozuar që klientët tuaj ta vlerësojnë emailin tuaj dhe në të vërtetë ta përfundojnë blerjen e tyre.

Shumica e kohës, një mënyrë e mirë për ta arritur këtë është duke iu drejtuar klientëve tuaj me emrin e parë. Ata do të kenë më shumë të ngjarë të hapin dhe vlerësojnë emailin tuaj, dhe ndoshta në të vërtetë klikoni në butonin “Përfundoni blerjen tuaj”.

Por sigurohuni që të merrni parasysh markën tuaj dhe audiencën tuaj, dhe të shihni nëse të qenit i rastësishëm dhe miqësor për ju. Nëse jeni duke shitur një produkt si krem ​​për kërpudhat e këmbëve, për shembull, ju mund të dëshironi të shmangni përdorimin e emrave në mënyrë që të mos shqetësoni klientët tuaj.

Nëse përfshirja e emrave të parë nuk është e drejtë për kompaninë tuaj, ju ende mund t’u tregoni klientëve tuaj që mendoni për ata si njerëz të vërtetë dhe kujdeseni për ta. Për shembull, mundeni tregoni klientëve që ju jeni atje për ta nëse kanë nevojë për ndihmë. Pastaj jepni informacionin përkatës të kontaktit për mbështetjen e klientit.

Ju gjithashtu mund të pyesni klientët tuaj se çfarë gaboi gjatë përvojës së tyre të blerjeve. Mos u trego agresiv; thjesht pyesni butësisht pse braktisën karrocën e tyre. Në këtë mënyrë, të paktën ata do të shohin se ka rëndësi për ju. Ju madje mund të merrni në konsideratë përfshirjen e një lidhje studimi në emailin tuaj, të cilin ata mund ta plotësojnë për t’ju ndihmuar të kuptoni pse u larguan.

Merre me buzeqeshje

Kur klientët tuaj hapin emailin tuaj të lënë karrocën, ka shumë të ngjarë të bëjnë disa gjëra të tjera njëkohësisht. Ata mund të dëgjonin muzikë, të pinin kafe, të lëviznin nëpër Facebook dhe të përpiqeshin të binin Netflix në sfond!

Ju duhet të merrni me vete duke e bërë emailin tuaj sa më të qartë dhe të thjeshtë.

Sigurohuni që ka lidhje në disa vende të ndryshme në emailin tuaj. Në varësi të asaj që duket emaili, kjo mund të nënkuptojë një imazh të lartë të klikueshëm të banderolave, foto të produktit të klikueshëm dhe një buton në fund. Lidhjet duhet t’i çojnë klientët drejtpërdrejt në shportën e blerjeve, kështu që ata nuk do të duhet të ndërmarrin hapa shtesë për të përfunduar blerjen e tyre.

Thirrja për veprim (CTA) duhet të shfaqet në pjesën e sipërme dhe në fund të emailit tuaj, dhe kopja e butonit CTA duhet të jetë e qartë, si në aspektin e kopjes ashtu edhe të dizajnit.

Bëni butonin CTA mjaft të madh në mënyrë që të qëndrojë, veçanërisht për shumë klientë që nuk do të ndjehen të lexojnë tërë emailin tuaj dhe do të preferojnë të lëvizin drejt pikës. Për më tepër, sqaroni se çfarë veprimi duhet të ndërmarrin. “Kthimi në shportë” ose “Bleni këtë metodë” janë shembuj të shkëlqyeshëm, të paqartë të CTA.

Për të hartuar një email të thjeshtë, por në kërkim profesional, ofruesit e shërbimeve të postës elektronike gjithashtu mund të ndihmojnë. Benchmark, për shembull, ofron një redaktues miqësor për përdoruesit që ju lejon të tërhiqni dhe lëshoni imazhe dhe blloqe të përmbajtjes në emailin tuaj dhe t’i zhvendosni ato siç dëshironi. Ju nuk duhet të jeni një kodues ekspert për të ndërtuar një email tërheqës.

Si-të-shkruaj-the-Best-Braktisur-Cart-Emails-image2

Farë të mësoni më shumë rreth Benchmark?

Merrni Shkrimin dhe Filloni Kohën

Tani keni gjithçka që ju nevojitet për të shkruar emailin më të mirë të braktisur të shportave që i shndërron ata blerës në mëdyshje të paguajnë klientë.

Por një email i vetëm mund të mos jetë i mjaftueshëm. Ju do të duhet të dërgoni më shumë se një. Sa shume? Numri magjik është zakonisht tre.

Dërgoni emailin e parë ose menjëherë ose brenda një ore pasi klientët të kenë braktisur karrocat e tyre, i dyti rreth 24 orë më vonë, dhe i treti jo më vonë se 72 orë braktisja e shportës. Për t’ju ndihmuar, këtu janë disa mjete të mrekullueshme të automatizimit të marketingut me email.

Për më tepër, duhet të strategjizoni me kujdes në cilat momente të sakta për të dërguar postën elektronike. Për fat të mirë, disa ofrues të shërbimit të postës elektronike, si GetResponse, ofrojnë mjete për mesazhe në kohë, duke siguruar që njerëzit të marrin emailet e karrocave të braktisura në kohën kur do të hapen më shumë.

Ekspertët tanë kanë më shumë informacione rreth veçorive të fuqishme të GetResponse.

Një studim i kryer nga SaleCycle zbuloi se 87% e braktisësve të qerreve do të ishin të hapura për t’u rikthyer dhe për të bërë blerjen. Varet nga ju të përdorni këshillat tona për të gjeneruar email të braktisur nga karroca që i shtyjnë ata përdorues të kthehen në karrocat e tyre.

Duke ju uruar shumë konvertime të lumtura!

burimet:

http://www.salecycle.com/Features/Cart-Abandonment-Emails
https://www.barilliance.com/cart-abandonment-emails

Kredi për imazhin:

https://www.constantcontact.com/global/features/a-b-testing
https://www.benchmarkemail.com/features/emaildesigner

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me