Студио чадър – обръщайте внимание на персонализирани детайли, които правят уебсайтовете да изпъкват

С толкова широко достъпни тематични уебсайтове, базирани на шаблони, много уебсайтове започват да изглеждат еднакво. И така, как един сайт се откроява сред тълпата от интернет? Ронен Хирш, основател на Studio Umbrella, постига точно това чрез отхвърляне на подхода за изрязване на бисквитки и персонализиране на красиви и уникални уебсайтове – един по един.

Това интервю първоначално беше публикувано на 15 ноември 2018 г..

Моля, кажете ни малко за вашия произход, преди да създадете Studio Umbrella.

Моят фон е добре; малко е объркано! Учих компютърни науки в Израел в университета, след като завърших армейската си служба. След семестър или два исках да бъда по-креативен, затова се преместих в HIT, Холонския технологичен институт, за да преследвам продуктов и индустриален дизайн. След това продължих обучението си в Холандия в Академията за дизайн Айндховен, където завърших специалността си. Поради моя опит в компютрите и програмирането, успях да изградя онлайн портфолио на моята работа. След това построих една за моя приятелка, а след това за друг приятел и разбрах „Ей. Харесва ми да създавам уебсайтове! “ и ето как влязох в него. Учих се да програмирам, използвайки Google, онлайн уроци и видео. Почти веднага след училище започнах StudioRonen, който в крайна сметка преименувах на Studio Umbrella.

Какви услуги предлагате??

Основната ни услуга е проектирането и изграждането на уебсайтове, от началото до края. Ние не създаваме просто друг уебсайт, базиран на тема, а по-скоро персонализиран дизайн и кодиране на нашите проекти, което ги прави уникални и дава на нашия клиент по-интересен начин за представяне на себе си, услугите и продуктите си. Правихме корпоративни уебсайтове, уебсайтове от тип портфолио и разбира се WordPress.

чадър студио

Също така правим много магазини за електронна търговия в Shopify и PrestaShop, със сериозен акцент върху неговите UI / UX аспекти. Друга услуга, която предлагаме, са потребителски онлайн приложения, като например водещ генератор, направен за застрахователна компания. Това е оценител на оферти, който преминава през процеса на задаване на някои въпроси и генериране на ценова оферта въз основа на отговорите. Приложението се свързва с CRM на застрахователната компания, така че те да могат да проследяват тези клиенти и да се свързват с потенциални клиенти.

Когато работите с инструменти като WordPress или Shopify, които са задвижвани от шаблон / тема, все още ли интегрирате персонализиран дизайн в тези продукти?

Да! Много пъти започваме с тема, която има специфична бекенд функционалност, която клиентът се нуждае, но персонализирайте дизайна толкова много, че да не изглежда, че е започнал като тема. По този начин ние поддържаме кода, който дава на сайта допълнителна функционалност, а нашите клиенти се възползват от уникален дизайн. Но тя е внимателно обмислена и поставена в рамка за техните нужди. Ние не просто избираме тема и казваме „ОК, ето темата. Ще променим цветовете, ще променим шрифта и ето. Това не е сайт, който е интересен или си заслужава инвестицията на нашия клиент.

shopify - студио чадър

Когато работим в WordPress, има моменти, в които ще използваме съществуващи приставки. Няма смисъл да създавате формуляр за контакт, ако вече има приставка, която работи добре. Ако обаче клиентът изисква формуляр за контакт със специална функционалност, ние ще персонализираме приложение за формуляр за контакт, което е съобразено с техните нужди.

Специализирате ли се в създаването на проекти за определен сектор?

Не точно. Когато за пръв път започнах в Израел, работих много върху сайтове, базирани на портфолио, за колеги дизайнери, архитекти и художници. Но от пристигането си в Лос Анджелис създадох и създадох проекти за всички видове индустрии, включително модни марки, застрахователни компании и голям продавач на здравословна храна & закуски.

goraw - студио чадър

Напоследък си сътруднича с дизайнер, чийто произход е в индустрията за красота, така че с нетърпение очаквам да скоча в този свят. Нашият настоящ проект е уебсайт за марка за фалшиви мигли. Също така работя в сайтове за бижутерийна компания и производител на детски витамини. И трите проекта са сайтове за електронна търговия, но от различни индустрии.

Какво е мини сайт?

Мини-сайтът обикновено е уебсайт с една страница с всички функции на обикновен уебсайт. Обикновено има меню в горната част, което при щракване ще премине към определен раздел на тази страница.

Обикновено препоръчвам по-големи уебсайтове, защото „Съдържанието е крал“, а съдържанието е начинът да бъде намерен в интернет. Но понякога клиентът може да иска само тази малка кратка обобщена информация, за да се увери, че посетителите им могат веднага да се съсредоточат върху съдържанието си.

Мини сайтовете също са добро решение, когато една компания пуска на пазара определен продукт или услуга. Когато рекламират в мрежата, в Google и така нататък, може да искат конкретно място за пренасочване на клиенти. По същество това е целева страница, но по-напреднала от обикновена целева страница с форма за контакт.

По-рано споменахте оловен генератор, който сте изградили. Какви други персонализирани проекти, освен уебсайтове, сте създали?

Проектите по избор са много забавни за създаване! Друго приложение беше за компания за гаранция на автомобили, която беше подобна на водещия генератор по това, че също използва въведена информация и създаде тази връзка с CRM на клиента.

За архитект създадохме тази уникална навигационна система, която приличаше на старо колело за iPad или iPod, което наистина беше промяна от обикновените проекти на уебсайтове, които правим.

Създадох игра във Facebook „Изборът на хората“ за Armoza Formats, израелска компания, която продава телевизионни формати. Това беше забавна игра с дреболии, която според мен е офлайн сега, за съжаление, но все още е в портфолиото ми.

За сайт, който продава велосипеди, създадох „създател на продукти & персонализатор “, където клиентите могат да избират цвета на рамката, вида на гумата и т.н., които искат.

През първите си 5 години в индустрията бях сериозен разработчик на Flash. Освен да проектирам забавни, анимирани уебсайтове, създадох динамични POS анимации за YCD Multimedia, компания, която разработва системи за възпроизвеждане и управление на цифрови сигнали. Използвайки тяхната система, мениджърът на кафене например избира изображение, въвежда заглавие, цена и т.н., а анимация ще се появява на екрани, разположени пред касиерите с оглед на клиентите. Създадохме тези екрани за много известни марки. Друг беше изцяло анимиран табло за новия футболен стадион в Нетания, Израел. Системата също е в състояние да контролира съдържанието, което феновете виждат на големия екран. Тези проекти всъщност не са базирани на интернет, но все пак изискват Flash, JavaScript и HTML кодиране и бяха много забавни за създаване.

Сега, когато Flash вече не функционира или се поддържа, пресъздадохте ли по-старите си Flash проекти в друга платформа или просто ги пенсионирахте?

Имаше само един, може би два Flash сайта, които пресъздадохме с помощта на JavaScript и HTML, за да запазим първоначалния вид и функционалност. В противен случай не пресъздадохме съществуващи Flash проекти, просто продължихме и ги преработихме като нещо ново, което да отговаря на текущото време и тенденции.

Бях тъжен, когато Flash беше обявен за „мъртъв“, защото Flash сайтовете, които направих, бяха толкова забавни и толкова приключенски с много различни слоеве и анимации. Имаше много свобода с Flash, която мисля, че всъщност беше нейният спад. Когато видях как уебсайтове, създадени неправилно във Flash, източват батериите на устройства и създават други проблемни проблеми с използваемостта, разбрах противопоставянето на Стив Джобс към платформата.

Преходът беше малко труден, но така или иначе тенденциите в уебсайтове се отдалечават от тези сложни анимации. Хората не са имали време или търпение за въвеждане на анимирани интродукции на първа страница. Те искаха прости, минимални уебсайтове „Покажи ми съдържанието“. Така че в края на деня всъщност беше нещо добро. Винаги ми харесваха малките детайли на Flash като анимирани прескачания, така че при преместване на проекти към нови платформи се научих как да пресъздавам много от тези анимации с помощта на CSS, JavaScript и jQuery. По някакъв начин Flash е останал с мен чрез тези специални малки детайли, които отличават уебсайт.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me